tiistai 30. syyskuuta 2008

Grilli-ilta

Tänään oli kuukauden viimeinen tiistai ja grilli-ilta Proffan pytingillä. Porukkaa paikalla eniten koko tapahtuman historiassa. Kannatti siis heittää ajatus ilmaan keväällä. Näille kyläläisten vapaamuotoisille yhteistapaamisille on selvästi olemassa sosiaalinen tilaus. Nytkin oli paljon uusia aiemmin käymättömiä ihmisiä roppakaupalla. Päätettiin jatkaa tapaamisia, kunnes paikalle ei tule kuin yksi henkilö.
Tulihan siellä tänään puhetta vaaleistakin. Ja ymmärsin kannatustakin löytyvän, kiitos siitä. Mutta tärkeämpää kuin kannatukseni, on mielestäni ideat, joita tapaamisissa syntyy. Tänään puhuttiin partio-toiminnan elvyttämisestä Ruotsinkylässä. Vetäjiksi tarjoutuvia tosin tarvitaan lisää, jotta yhdet ja samat eivät kuormittuisi puhki. Myös lasten liikuntakerho sai lisää halukkaita osallistujia.
Lapsista puheenollen oli todella iloista huomata heidän välittömyytensä ja se nopeus, millä he pistivät metsäleikin pystyyn hiilloksen valmistumista odotellessa. Heidän äänensä houkutteli muutamia grilli-illan unohtaneita paikalle.
Tällaista elävää kylätoimintaa ilman vakavaa byrokratiaa me täällä Ruotsinkylässä harjoitamme. Eikä tässä ollut kuin yhden illan tapahtumista kyse.

Ei kommentteja: