maanantai 20. heinäkuuta 2009

Niitä ja näitä

Päätinpä istahtaa hetkeksi kirjoittamaan, kun tuo koipi vihoittelee. En oikein tiedä mikä siihen iski, mutta polttopuiden pätkimisessä lienee osasyy.

Teimme pojan kanssa yhteistyötä puuhommissa, minä sahasin ja yhdessä pinottiin. Sahasin myös muutaman pöllin takkapuupituuteen, jotta poika sai ajaa ne toiseen paikkaan kottikärryillä. Pidemmät saunaan ja lämmityskattilaan menevät pinottiin sahauspaikan viereen. Ei voinut ainakaan kylmyydestä viime viikon kelejä moittia.

Kävimme parina iltana Häklin montulla uimassa ja lauantaina oikein Hangossa asti. Poika innostui köysikarusellista, eikä häntä meinannut saada sieltä pois. On muuten metka vekotin ja kannattaa käydä kokeilemassa, jos sielläpäin liikutte. Varokaa kuitenkin köysissä roikkujien ilmalentoja ja veteen putoamisia.

Kerputkin on nyt kaikki kuivumassa ja kuun lopulla ne viedään Korkeasaareen. Keskarin toimittajakin tulee matkaan mukaan, joten Ruotsinkylä pysyy edelleen kartalla. Metlan jutun jälkeen monet ovat kiitelleet toiminnastamme. Taitavat haukut odottaa kesälomien loppumista.

Kesäloma tässä kohta loppuu ja kesäkiireetkin. Sitä vaan aina tulee suunnitelleeksi liikaa tekemisiä loman ajaksi. Tänä vuonna tosin ei ole mitään päivämäärää, mihin mennessä joku juttu pitää olla tehty. Viime vuonna rakennuksen lopputarkastus saneli työtahdin ja viimeiset puutteet oli pakko tehdä. Tämän vuotiset askareet ovat itse aiheutettuja ja siten vähemmän stressaavia. Tämä on tuntunut melkein lomalta heinäkuun ajan.

Työasiat ovat kylläkin jo tulleet mieleen ja ensi talvea olen suunnitellut hetkittäin. Pidän ilmiötä jopa hyvänä, enkä tunne sitä rasittavaksi. Aloitamme tiimimme kanssa viikkoa ennen koulun alkua yhteisen valmistautumisen ensi lukuvuoteen. Olemme jotain jo keväällä suunnitelleet, mutta varsinainen työ alkaa elokuussa. Uusi toimipaikka, vaikkakin väliaikainen, aiheuttaa lisätöitä. Monta asiaa jää varmasti viime hetkeen, koska ne tulevat vasta sitten mieleen. Ovat niitä niin itsestään selviä asioita, joita ei vaan tajua ajatella.

Nyt olisi hyvä päivä käydä työmaalla sadepäivänä, mutta tuo jalka ei tykkää yhtään liikkumisesta. Siis vietän loppupäivän kesälomaa.

Ei kommentteja: