sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Ministeriä tapaamassa

Kuten tiedotusvälineitä seuraavat jo tietävätkin, olimme porukalla tapaamassa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilaa. Asiamme oli lyhykäisyydessään se, että Metlan Ruotsinkylän tutkimusalueen metsät täytyy säilyttää. Ministeri oli samaa mieltä kanssamme.

Asiaa seuranneillahan historia on tiedossa, eli kunnanjohtaja yhdessä kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa kävi ministeriä keväällä tapaamassa ja toiveensa maiden hankkimisesta Tuusulalle esittämässä. Onneksi paikallinen lehti kertoi asiasta ja ryhdyimme toimeen kylällä. Vasta kesäloman alettua ehdin paremmin asiassa toimimaan ja kiitettävästi ovat muutkin toimineet. Oli todella hyvä mieli, kun huomasi niin monen olevan huolissaan alueen kohtalosta.

Nimiä kerätessä tuli erilaisia keskusteluja ihmisten kanssa käytyä. Yhteistä niille oli luottamuspula Tuusulan kuntaan, tai paremminkin henkilöihin. Kaikkia kommentteja ei uskalla laittaa tähän näkyville, koska siitä saisi syytteen jollakin perusteella. Ihmisten hätä on kuitenkin suuri ja luottamus päättäjiin hukassa.

Kuntahan olemme me asukkaat ja luottamus asioiden hoitoon siis on meistä itsestämme kiinni. Olemme itse äänestäneet päättäjiksi haluamamme henkilöt. Onko siis niin, että vaaleissa äänestetään vanhasta tottumuksesta puoluetta enemmän, kuin henkilöä? Ehkä vielä joskus oman edun tavoittelu huomataan ennen vaalejakin. Ehkä sitten kunnantalolla toimitaan ihmisten ja Tuusulan puolesta.

Ei kommentteja: