perjantai 17. toukokuuta 2013

Vielä lisää kouluasiaa

Torstain Keski-Uusimaassa oli taas kerran juttua kotikuntakorvauksista. Lehdessä sivistystoimen johtaja väittää Tuusulan joutuneen palkaamaan järvenpääläisten lasten takia kolmannen opettajan Tuomalan kouluun. Se nyt ei ole ihan yksiselitteiseti niinkään.

Tuomalan koulussa on järvenpääläisiä monella eri luokaalla. Heitä ei voi kesken koulun käynnin heittää pois. Tuomalassa on ollut kolme opettajaa ties kuinka kauan. Ryhmiin mahtuu oppilaita, joten järvenpääläiset oppilaat tuovat tuloa kotikuntakorvausten muodossa n. 5900€ per nuppi, n. 17€ per nuppi enemmän kuin tuusulalaiset. Ongelma muodostuu siitä, että lautakunnan esityslistalla oli ehdotus, ettei uusista järvenpääläisistä maksettaisi koululle kertoimen mukaan kuten tuusulalaisista maksetaan. Järvenpääläisten kotikuntakorvaukset jäisivät kunnan kassaan ja koulun arki olisi hankalampaa toteuttaa, koska järvenpääläisiäkin tulee opettaa, ruokkia ja opetusvälineitäkin tarvitaan hiukan enemmän.

Lautakunnalle selitettiin kotikuntakorvausten joutuvan leikkuriin, mutta valtionvarainministeriön lausunnon mukaan ne tulevat täysimääräisinä. Taitaa paikallislehdessä olla vielä juttu jos toinenkin, ennen tiimoilta.

Ei kommentteja: