maanantai 6. lokakuuta 2008

Flunssan kourissa

Viikonloppu meni kuumeillessa. Kävin hieman kylällä pyörähtämässä ja parin naapurin kanssa jutustelemassa. Syysjuhlien tiimoilta ja vähän vaalienkin siinä tarinoitiin. Tietynlainen välittömyys ja hyväntahtoisuus kohottivat mielialaani, jonka flunssa oli saanut hieman alavireiseksi.
Kyllä terveys on elämän kulmakiviä. Ei sitä aina muista, mutta pienet nuhat silloin tällöin auttavat muistamaan. Täytyy vain ihailla niitä, jotka todella vakavien sairauksien kanssa jaksavat elää.
Tällainen maalaiskylä, missä lähes kaikki tuntevat toisensa, tarjoaa sairastamiseenkin hyvät olosuhteet. Naapuri on tarvittaessa lähellä ja apua saa. Sitä on myös osattava vastavuoroisesti antaa.
Toimivat maalaiskylät ovat Tuusulalle tärkeitä. Näin lähellä Helsinkiä ei ole kohta vastaavanlaisia asuinseutuja, jos hallitsematon kasvupolitiikka saa jalansijaa. Kunnantalolla ei vieläkään ymmärretä, että idylli ei säily, jos naapuriin tulee teollisuutta. Mainoslauseissa korostettu maaseutumaisuus on kohta vailla katetta. Vielä ei ole myöhäistä vaikuttaa kehityksen suuntaan.

Ei kommentteja: