perjantai 3. lokakuuta 2008

Ministerivierailu

Liikenneministeri oli kunnantalolla kertoilemassa täydelle valtuustosalille juttuja sanomatta oikeastaan mitään. Valtiolla ei ole keinoja Tuusulan liikenneongelmiin. Akuuteimmat pullonkaulat ovat liian pieniä eduskunnalle ja liian suuria tiehallinnolle. Eli olemme puun ja kuoren välissä.
Eihän se nyt näin voi olla! Tyypillistä poliitikon puhetta: Tehtäisiin, mutta. Ja Tuusulan päättäjät nukkuvat ruususen unta odottaen ritaria herättämään.
Pahimmaksi tukkeeksi käytyjen puheenvuorojen ja aiempien lehtijuttujen perusteella näyttää muodostuneen Koskenmäen kiertoliittymä. Arvioitu hinta muutoksille alle 4 miljoonaa. Vähän yli satanen asukasta kohti. Tehdään siis itse korjaukset ja laskutetaan valtiolta elinkaarimallin mukaan. Nyt sitten joku ajattelee, ettei näin voida tehdä, koska homma ei kuulu kunnan toimenkuvaan, tai jotain muuta yhtä perustteetonta. Kunnan tehtävä on toimia asukkaidensa parhaaksi. Jos Koskenmäen ympyrän vetämättömyys hiertää kuntalaisia, niin tehdään muutokset. Jos kuntalaisten mielestä jonotus on siedettävää, niin odotetaan valtion toimia seuraavat sata vuotta.
Jotenkin tuntuu siltä, että vaalien läheisyys sumentaa ajattelun. Väyliä halutaan ja vastustetaan, niitä suunnitellaan ties minne. Liikenteen ongelmien syynä on pääkaupunkiseudun hallitsematon kasvu, jonka on aiheuttanut lyhytnäköinen politiikka viime vuosikymmeninä. Kasinohuuma on jokaisen sukupolven itse koettava ja samat virheet tehtävä. Ahneus ja oman edun tavoittelu valtapuolueiden siihen puuttumatta on johtanut ongelmiin, joista jälkipolvet saavat maksulapun.

And now some words in english. Some of my colleges are studying english and today we had an conversation lesson. There was talk about my blog. We decided, that I should write few lines in english.
I had two things that I mentioned in discussions. One is this blog and the other was yesterdays meeting in Omnia. It was so succesfull, that I wanted to talk about it. I think our Smart team will be famous in the future. We have developed a new method to get young people to educate themselves. The whole thing is so big, that even we haven´t found it yet. We are too near to see the forest behind trees.

Ei kommentteja: