torstai 16. lokakuuta 2008

Kiitos Liisalle

Kävin lueskelemassa Liisa Kirveen blogia http://kirves.livejournal.com/ ja huomasin siellä ystävällishenkistä tekstiä itseäni kohtaan. KIITOS LIISA sanoistasi.

Samalla voin kertoa, että Liisa on konsultoinut minua blogin avaamisessa. Näin ensimmäistä kertaa vaaleissa mukana olevalle kaikki apu on tarpeen. Valitettavasti päätös mukaan lähtemisestä jäi kalkkiviivoille, muutama tunti ennen aikarajaa. En siis ollut ryhmäkuvassa Raimon auton lavalla, enkä ehtinyt etukäteen sovittujen työ-, kurssi-, koulutus- ja kyläasioiden vuoksi paneutua vaalityöhön juuri ollenkaan. Toivottavasti vaalien jälkeen ehtii sitten paremmin.

Toisaalta ehdokkaiden tekemisien tulee olla koko ajan sellaista, että vaalit voitaisiin pitää ilman mainontaakin. Tämä mainonta on jotenkin hoopon tuntuista. Omaan esitteeseen en uskaltaisi laittaa mitään, minkä takana en ole. Nyt esillä olevissa mainoksissa ja lehtijutuissa monet ehdokkaat antavat todellisuudesta poikkeavan kuvan itsestään. Puhutaan koulujen ryhmäkokojen pienentämisestä, raskaan liikenteen vähentämisestä, lasten puolesta ja ylipäätään mistä tahansa. Todellisuudessa kokoomus karsii kyläkouluja eikä salli raskaalle liikenteelle rajoituksia. Jopa Tupun jäsen äänesti kotihoidontuen kuntalisää vastaan.

Yhteisöllisyyttä ja kylien elinvoimaisuutta jokainen haluaa puolustaa, mutta missä he ovat olleet kun talkoilla olemme näitä asioita oikeasti ja fyysisesti tehneet. En nähnyt yhtäkään viime keväänä koulun kentän salaojaa tekemässä. Ainoastaan Margita on muista alueen ehdokkaista ollut erilaisissa talkoissa kyläämme auttamassa. Arboretumia kunnostimme keväällä, alkukesästä teimme kerppuja Korkeasaareen ja päätapahtumaa eli syysjuhliakin olimme organisoimassa. Kiitos kuuluu myös muille mukana olleille.

Mielestäni tärkeää on tehdä yhteiseksi hyväksi koituvia asioita ilman vaalejakin. Nyt näyttää siltä, että moni ehdokas huomaa äänestäjät vain hetkeksi ennen vaaleja ja unohtaa heidät heti niiden jälkeen. Toiminta palaa entiseksi mulle kaikki heti nyt ja muut nuolkoot näppejään-tyyliseksi. Välinpitämättömyys yhteisistä eduista ja omien etujen turvaaminen astuu pääkuvaan. Soppatykki joutaa varastoon ja naamankin voi palauttaa peruslukemille.

Toivottavasti äänestäjät osaavat löytää ihmisen numeroiden sijasta.

Ei kommentteja: