maanantai 20. lokakuuta 2008

Mediapeliä

Eräs nykyinen ministeri syytti mediapeliä vaalitappionsa syyksi. Saa nähdä mitä syytöksiä viikon päästä tiedotusvälineissä näemme.

Tänään siis sekä Jaakko, että Tuija olivat televisiossa viestiään kertomassa. Tupun toiminta on siis ylittänyt valtakunnallisen uutiskynnyksen. Toimittajatkin näyttävät tajuavan, että kunnallisessa päätöksenteossa valtakunnalliset puolueet eivät palvele yksittäistä kuntalaista. Puolueiden intressit eivät kohtaa tavallista ihmistä kuin sivulauseen välimerkin tasolla. Tuusulan puolesta taas on tavallisen kuntalaisen asialla. Tupun ehdokkaat tekevät puolueiden ehdokkaisiin verrattuna pyyteettömämpää työtä.

Jokainen Tupun ehdokas on kerännyt vähintään kymmenen allekirjoitusta kannattajakorttiin päästäkseen ehdokkaaksi. Puolue voi asettaa ehdokkaita ilman samaa ruljanssia. Tupulla ei ole valtakunnallisten puolueiden puoluetukea takataskussaan. Ei ministereitä kansaa kosiskelemassa, Vapaavuori on kylläkin kaikille muille paitsi kokoomukselle valtti. Niin Helsinkikeskeinen hän on. Tupu saa ehdokasnumeroikseen muilta ylijäävät numerot. Tupun vaalitelttaa ei hyväksytty erään kaupan pihaan perusteella, että siihen ei tule mitään poliittisia ryhmiä. Kokoomus ei ilmeisesti ole poliittinen ryhmä, koska heidän telttansa paikalle tuli, tai tulivat luvatta.

Tämä muiden ryhmien, tai paremminkin yhden ryhmän harjoittama väheksyntä Tupua kohtaan loppujen lopuksi vahvistaa meitä toimimaan Tuusulan puolesta. Itselleni politiikka ei ole oman edun tavoittelua, tahdon toimia niiden puolesta, jotka eivät itse pysty puoliaan pitämään. Tähän ryhmään kuuluvat lapset ja nuoret. Heillä ei ole äänioikeutta, joten he eivät voi itse vaikuttaa asioihinsa. Yli 20 vuoden kokemus opettajana antaa nuorten arjesta sellaista tietoa, jota monella muulla alalla on vaikea saada.

Valitettavasti monissa puolueissa on kadotettu yhteys ihmisiin, heidät nähdään vain numeroina, tai tuloksen tekijöinä. Pahimmillaan puoluekomitea päättää viisivuotiskausittain mikä on kulloinkin sallittua ja mikä kiellettyä. Ihmisten ei haluta ajattelevan itsenäisesti, riittää kun puoluepomot kertovat mitä mieltä heidän tulee olla. Tähän suuntaan Tuusulakin oli menossa ennen Tupun mukaan tuloa.

Äänestäjien kannattaa näinä päivinä olla tarkkana, että erottaa ketkä toimivat itsensä ja ketkä Tuusulan puolesta.

Ei kommentteja: