sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Kiinalainen juttu osa 8

Tänään siis tepasteltiin jalat muusiksi muurilla. Mutianyu oli paikan nimi ja hieman vaikeampikulkuinen kuin varsinaiset turistirysät. Porukkaa oli siitä huolimatta ihan tarpeeksi liikkeellä. Eilisen jälkeen osalla porukkaa oli jalat valmiiksi niin heikossa hapessa, että köysiratavaihtoehto ylös nousemiseen houkutteli. Alaspäin tulijoita oli sitten vieläkin enemmän.

Heikille täytyy nostaa hattua sitkeästä kävelemisestä mennen tullen, mutta reilu 500 kilometriä salaharjoittelua suksien kanssa on osasyynä jaksamiseen. Ehkä me heikkokuntoiset sitten ensi vuonna? Siis siinä tapauksessa, että lukujärjestys pitää paikkansa.

Nämä paikalliset ovat kyllä äärimmäisen ystävällisiä, mutta syvällisempiin keskusteluihin pääsee vasta pitemmän tuttavuuden jälkeen. Tämän olemme havainneet monesti. Tämänpäiväiset oppaamme mister Li ja Jay ovat vielä hieman ujon puoleisia, kuten Jay itsekin sanoi meille. Marilyn taasen on ollut kaikkina yhteistyövuosina suomalaisten kanssa tekemisissä ja viime vuonna Suomessakin. Hänen kanssaan homma toimii kuin vanhojen kavereitten kesken.

Häntä jo tässä kehuinkin aiemmin, mutta mikään kehuminen ei riitä, eikä muuta sitä tosiasiaa, että hän on meidän kaikkien mielestä kertakaikkiaan ihana ihminen. Aina valmis auttamaan meitä kaikissa asioissa. Tänäänkin hän opetti pojille neljä eri tapaa sanoa:" Sinä olet kaunis." Aikoivat käyttää sitä viimeisenä keinona tinkiessään myyjien kanssa ostoksista.

Osa pojista meni vielä päivällisen jälkeen ostoksille. Itselläni ja noin puolella muusta porukasta eilisen ja tämänpäivän tallustelut johtavat varhaiseen nukkumaanmenoon. Huomenna on ohjelmassamme english club, eli kieliopintoja. Meille näytetään, kuinka täällä opiskellaan englantia ja samalla kuulemma meille opetetaan hieman kiinaa. Mielenkiintoinen päivä siis jälleen tulossa.

Ei kommentteja: