maanantai 6. huhtikuuta 2009

Visaisempi juttu

Tuossa juuri ennen matkaani kuulin, että Tuusulan kunta käy keskusteluja valtion kanssa Metlan metsien ostamisesta rakennusmaaksi. Nyt kannattaa kaikkien olla tarkkana, ettei tapahdu jotain peruuttamatonta vahinkoa vauhtisokeuden yllättäessä.

Vastahan varuskunnan alueelta kunta osti satamäärin hehtaareita, eikä sielläkään ole vielä mitään rakenteilla. Rahaa kunta tarvitsee nyt koulujen ja vanhustenhuollon tilojen rakentamiseen. Metlan alue on ainutlaatuinen Suomessa siellä tehtyjen tutkimusten vuoksi. Missään muualla ei ole yhtä pitkää keskeytymätöntä karikkeiden tutkimusta. Näistä tutkimuksista on vasta viimeaikoina alettu ymmärtää mm. ilmaston lämpenemisen vaikutuksia metsiin. Jos alue tuhotaan ja sitten vuosien kuluttua tajutaan, että nyt tarvittaisiin lisätietoa uusien tutkimusten avulla, ei samaa pohjamateriaalia enää voida käyttää.

Kirjoitin tästäkin aiemmin ja myös siitä, että kunta tekee suunnitelmia kyselemättä alueen asukkaiden mielipidettä. Ruotsinkylässä ja tuskin missään lähialueella asukkaat haluavat Metlan aluetta rakennettavaksi. Jo pelkästään Max Hagmanin elämäntyön kunniottamiseksi ja alueen virkistyskäytön vuoksi alue pysyköön nykyisellään.

Olen saanut asian tiimoilta yhteydenottoja ja tulemme ilmaisemaan kantamme päättäjille. Grillillä nähdään.

Ei kommentteja: